۱۹ تیر ۱۳۸۶، ۱۶:۱۸

تحلیلگر عراقی در گفتگو با مهر:

برخی کشورهای عربی به طایفه گری در عراق دامن می زنند

برخی کشورهای عربی به طایفه گری در عراق دامن می زنند

یک روزنامه نگار و تحلیلگر عراق با تاکید بر اینکه ائتلاف جدید مانع سرنگونی دولت نوری المالکی می شود، تصریح کرد: برخی از کشورهای عربی همسایه عراق از حکومت اکثریت( شیعیان) در این کشور ترس و واهمه دارند و به همین سبب به طایفه گری دامن می زنند.

"معد الشمری" درگفتگو با خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری مهر در پاسخ به این پرسش که نظرشما درباره تلاش بعضی از کشورهای منطقه و برخی ازگروه های مخالف عراق برای سرنگون کردن دولت "نوری المالکی" چیست؟ گفت : به نظر من جناح جدید پارلمانی که شامل احزاب شیعی یعنی حزب الدعوه و مجلس اعلای اسلامی عراق و دو حزب اصلی کردهای عراق است، جلوی هرتلاشی را برای کودتا علیه دولت نوری المالکی می گیرد.

"معد الشمری" روزنامه نگار و تحلیلگرعراقی درادامه افزود: درحقیقت این اقدام یعنی تشکیل ائتلاف جدید متشکل از احزاب شیعی و کرد، اقدامی درست و هوشمندانه است.

وی درادامه سخنان خود به این مسئله اشاره کرد: اما یک پرسش اساسی باقی می ماند و آن اینکه تا به کی اوضاع عراق متشنج باقی خواهد ماند و تا به کی ملت عراق که از دیکتاتوری رها شدند، می توانند این وضعیت حقیرانه را که همه نوع خدمات رسانی را ازبین می برد، بپذیرند؟

"معد الشمری" که در روزنامه های الزمان عراق، القواسم المشترکه، الاهالی البغدادی، عراق الغد، و روزنامه کل العراق و پایگاه اینترنتی ایلاف و شبکه های تلویزیونی الفیحاء، الشرقیه و شبکه ماهواره ای المجد فعالیت دارد، درباره اینکه آیا واقعا آمریکا و همپیمانانش، آن طوری که ادعا می کنند برای ملت عراق شرایط بهداشتی، تفریحی و درکل شرایط خوب برای زندگی عادی را فراهم کردند و آیا به گفته خودشان درماموریت های محوله به آنان درعراق به پیروزی دست یافتند؟ گفت: قطعاَ دراین امربه پیروزی دست نیافتند و دلیل آن هم این است که عراق اولا براساس گزارش های سازمان ملل متحد از فقیرترین کشورهای جهان است و از نظر سیستم اداری یکی از بدترین سیستم های اداری را دارد و سوم اینکه عراق درحال حاضر بیش از سه میلیون مهاجر دارد که به کشورهای عربی و اروپایی مهاجرت کردند.

این روزنامه نگارعراقی درادامه سخنان خود افزود: اوضاع اقتصادی، فساد اداری، مالی و سیاسی عراق در وضعیت اسفناکی است به طوری که عراق در تاریخ چنین وضعیتی را به خود ندیده بود.

وی تصریح کرد: به علاوه این مشکلات، امنیت حلقه گمشده درعراق است و به نظر من آمریکایی ها فقط بر 40 درصد امنیت عراق مسلط شدند و 60 درصد بقیه در دست شبه نظامیان و تروریست ها است.

    معد الشمری روزنامه نگارعراقی

"الشمری" درادامه خاطرنشان کرد: به نظرمن خروج نیروهای اشغالگرآمریکایی ازعراق و تحویل قدرت به خود عراقی ها به  طور صد درصد نه ازطریق نوشتن برروی کاغذ یا توافقنامه هایی که به اجرا درنمی آید، یکی از راه حل های عینی برای پایان دادن به رنج ها و مشکلات عراقی ها است، مصایبی که زمان آن به طول انجامید و با توجه به مشاهدات خودم در زمان حاضر پایان واقعی برای این رنج ودردها وجود ندارد.

وی درباره دخالت برخی کشورهای عربی و غربی درامورداخلی عراق گفت: به نظرمن این امر(یعنی دخالت درامور داخلی عراق) از سوی برخی کشورهای همسایه، بسیار گسترده و درسطح وسیعی صورت می گیرد که از روزهای اول اشغال عراق آغازشد اشغالگری که در ذهن (سران) بسیاری از این کشورها طراحی شد.

"الشمری" افزود : به نظرمن این کشورهای همسایه نمی خواهند که اکثریت ساکنان عراق یعنی همان شیعیان، قدرت را به دست گیرند چراکه براین باورند حکومت شیعیان درعراق به معنی تغییر دولت های عربی است.

وی گفت : منظورم این است که یک ایده اشتباه طایفه گری درعراق مطرح است که در بدنام کردن وجهه طایفه گری نمود یافته است. ازسوی دیگرهمکاری بعضی ازطوایف با یکدیگرعلیه طوایف دیگر نیز وجود دارد.

این روزنامه نگار تاکید کرد: این کشورها ازاین طریق به مسئله طایفه گری درعراق دامن می زنند و بین ملت عراق جدایی ایجاد می کنند.

وی گفت : برخی طرف ها چه داخلی و چه خارجی نمی خواهند عراق باثبات شود، زیرا  از حکومت ملت عراق برکشورشان می ترسند و همچنین از برخورداری مردم عراق از دموکراسی بعد ازآنکه مدت زمان مدیدی را با دیکتاتوری گذراندند، هراس دارند.

الشمری افزود : به این ترتیب این طرف ها با قانون اساسی و دموکراسی که خود مدعی اجرای آن هستند، مخالفت می کنند. تاجایی که آنان درانتخابات اخیرکه ائتلاف عراق یکپارچه درآن به موفقیت رسید و خود نیز درآن مشارکت داشتند، ابراز شک و تردید کردند. انتخاباتی که سازمان ملل متحد نیز به شفافیت آن اقرار کرد.

"الشمری" درپایان مصاحبه خود با مهر گفت: موضوع قابل توجه این است که بعضی ازکشورهای همسایه نمی خواهند عراق باثبات شود تا اکثریت دراین کشورها هم خواهان به دست گرفتن قدرت نشوند. همانگونه که درعراق اتفاق افتاد آنان می خواهند تجربه عراق به شکست بینجامد.

کد خبر 512515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha